Finally...!

Nu ar jag fardig med deklarationen for det har aret...! Tack gode god for det! Dags for en dusch och sen lite Sex and the City innan David kommer hem.

Ha en asbra helg...Jag ska jobba... :o)


Ordning och reda pa finansaret 2007-2008

Till min David

Till varldens finaste engelsman ~ Enligt mig forstas.



David med en Guinness utanfor Tudor Arms i Stockholm sommaren 2008 ~ Love you ♥

Mackor med Aromat

Dalig uppdatering - IGEN. Jag sitter och avslutar deklarationen. Fortfarande. Det ar sa mycket pappersarbete och det tar san tid. Just nu sitter jag och ater en sen frukost. Fick tag i Aromat  nar jag var och mathandlade sist. Det ar ju sa himla gott pa tomat och ostmackor.

Jag har framskjutit min hemfard till Sverige. Jag skulle ha akt hem till min 40-ars dag men David kan inte fa ledigt fran jobbet sa nu maste vi stanna i England. Det ar lite jobbigt for jag svor att inte fira min 40-arsdag i England. Min 30-arsdag var hemsk och jag vill inte ha en upprepning pa den. Till saken horde att jag bodde med mitt ex och hans mamma. Hans mamma var, minst sagt, underlig. Och nar jag och mamma (som flugit over for att vara med mig ♥) hade vaknat pa Bed & Breakfasten (vi bodde dar tillsammans under hennes vistelse for att fa lite tid tillsammans) kom till hennes hus sa satt hon i sitt nattlinne och oduschad. Klockan var da 13.30. Hennes granne (som maste varit en bra bit over 80) hade dott under natten, sa min 30-arsdag blev nagon slags deppfest och hon satt och pratade om denna kvinna i fem timmar.

Dom var inte ens nara vaninnor. Dom tyckte ens inte om varandra. Sa jag kom liksom i klamundan. Det kanske later sjalviskt, men nar man ar van vid lite uppstandelse och uppvaktning pa sina fodelsedagar sa ar det konstigt. Kanske ar detta en till anledning till att flytta hem till Sverige. Det ar dessa saker som har hjalpt mig i mitt beslut att atervanda.

Under mina 10 1/2 ar har sa har jag kommit pa att man inte riktigt firar fodelsedagar som vi gor i Sverige. Nar Davids pappa fyllde 70 sa var det knappt inget firande alls. Varfor, forstar jag inte. Till slut sa fick jag nog och akte och kopte varldens storsta cholkadtarta och en stor bukett med blommor. Ingen hade liksom brytt sig. Tank er; du vaknar upp pa din fodelsedag (20, 30, 40, 50, 60, 70 eller 80, for den delen) och ingen bryr sig? Hur i hela helvete skulle det kannas?

Jag tycker trots allt att man som fodelsedagsbarn inte ska behova be om att fa uppvaktning. Ens vanner och familj ska val komma till en? Man ska val inte behova baka sin egna tarta? Eller? Ar det jag som har fatt det hela om bakfoten? Visst, det blir nog jag (och till viss del mamma) som kommer att anordna med en fest nar jag kommer hem (och kan fira min 40-arsdag ordentligt) men sen kommer det ju slakt och vanner.

David blev valdigt uppvaktad pa sin 40-arsdag nar vi var i Sverige sist. Syrran och svagern bjod oss bada pa restaurang  pa kvallen men vi hade ocksa en liten fest med god mat och presenter dagen innan. For det ar val anda sa att det ar fodelsedagsbarnet som ska kanna sig speciell? 

Naval. Idag ska jag, som sagt, fortsatta (och avsluta) deklarationen. Ikvall sa maste jag till Tesco (mataffar) och inhandla mat (hann inte igar eftersom jag satt med allt pappersarbete). Jag och David ska till Marlow (utanfor London) tidigt i morgon bitti for att hamta en hel skapbil full med "Retro Gaming Items" som vi ska salja. Det ska bli skont att komma ut lite men ocksa att fa vara med David en hel dag. Var ju ett tag sen. Undrar vad jag ska ha till matsack? Nagra goda baguetter med agg och rakor kanske?

Ha en bra dag. Kram ♥


Rostade mackor med Irlandsk Cheddarost, tomat och Aromat + en stor kopp thé - Och sen deklarationen i bakgrunden...

Jay-Z och Barack Obama denna historiska dag

Nu ar det dags for mig att slappa allt jobb och ga och satta mig i soffan for att titta nar Barack Obama blir insvuren som USA:s 44:e president. Det ar ett historiskt event som jag verkligen inte vill missa. Jag undrar om det kommer att kannas lika skont i sjal och hjarta som nar Nelson Mandela slapptes fri. Det sag jag ocksa live och da satt jag och storgrat i ett par timmar. Det ar definitivt lika historiskt men pa helt olika satt.

Ett citat fran Jay-Z fran igar: "Rosa sat so that Dr. King could walk and Obama run." Nagot att tänka pa nar man kämpar for nagot som man tror pa.


     
Let's hope for change and progress


Barack som sko?

Problem med hyresvard och andra mindre roliga saker

Har inte skrivit pa nagra dagar nu. Anledningen ar, helt enkelt att jag har haft fullt upp. Har det inte varit deklarationen sa har det varit jobb, stadning, vattenskador (igen) eller annat. Idag kommer antligen en byggare och kollar pa allt som ar fel. Det ar val inte meningen att vatten ska komma in genom ytterdorren sa fort det regnar (horisontellt visserligen, men anda)? Bara for att man rakar att hyra sitt hus (i England) sa blir man behandlad som nagon javla andra klassens medborgare.

Jag ar sa fruktansvart less pa det. Forsta gangen jag ringde formedlingen (har ringer man inte till hyresvarden, har kranglas allt till och man ringer till nagon javla formedling som "tar hand" om allt) var den 15:e december. Femtonde december! Det har gatt over en manad innan vi har fatt hjalp med detta. Till slut sa ringde David direkt till byggarbetaren och da, helt plotsligt, sa kunde han komma i morgon (las: idag). Javla fasoner sager jag bara. Fan, vi betalar £450 (cirka 5400:-) i manaden och da tycker man att huset ska underhallas. Usch, fy och bla.

Han (byggaren, a.k.a. Mr. Rix) kommer mellan 10 och 12 idag. Jag hoppas verkligen att han dyker upp fore 12 eftersom jag ska titta pa CNN idag (Barack Obama svar presidentseden idag och det vill jag inte missa). Nu ar det i alla fall dags for en dush och sen ska jag rensa lite bland mina jobbsaker...


Inte snyggt och definitivt inte halsosamt


   
Jobb, jobb och mera jobb

Dom har kommit!

Mina nya skor har kommit. Dom ar redan pa och jag ar pa vag ut i rusket.

Tjaba!


Snyggare an pa bilden fran eBay ~ Sitter perfa!

From this to that

Nar man borjar narma sig 40 sa ar det vissa saker jag maste gora innan jag gar ut bland folk. Igen, det kanske later ytligt, men gor jag inte iordning mig sa kanns det inte rätt. Forutom att gora iordning haret sa sminkar jag mig (nastan) dagligen. Sitter jag och jobbar hemma sa gor jag ju inte det eftersom man ska låta huden andras ganska ofta. Jag har aldrig haft problem med acne eller valdigt torr hy men nu borjar jag marka vissa skillnader i min huds elasticitet.

Den enda anledningen for mig att gora plastikoperationer ar om jag skulle raka ut for en olycka och bli vanstalld. Jag skulle heller aldrig anvanda botox; jag vill ha ett rorligt ansikte. Jag har ingenting emot andra som gor dessa ingrepp, men det ar inget for mig. Och jag tycker att det ar synd att kvinnor (och en del män) kanner att de maste halle uppe med botoxen och gora ingrepp efter ingrapp.

Kanske tillhor jag skaran av valdigt lyckligt lottade manniskor efter att jag, trots over 20-års (!) rökande, fortfarande ser fräsch ut. (Ja mamma, jag ska sluta ♥) Jag har valdigt bra gener. Min mamma har en otroligt bra hud med valdigt få rynkor och fantastisk lyster. Och hon ar 63. Jag har dessutom haft en valdig tur med mitt hår som alltid har varit valdigt tjockt. Mestadels sa har det varit kort men pa de fem sista aren sa har jag haft det, relativt, langt. Nu borjar det, dock, att bli grått. Vilket jag faktiskt valkomnar ♥

Jag tycker att vi ska framhava den vi ar i stallet for att radera ut vara personligheter. Alla manniskor ser annorlunda ut och tack och lov for det. Länge leve mångfalden!

  
Före och efter (ja, samma morgon) ~ Klicka pa bilden for att fa den storre



Från vänster till höger och översta raden först: Clarins 'Beauty Flash Balm', 'Sure' deodorant, L'Oréal 'True Match Minerals' W1-Golden Ivory, Philosophy 'The Ginger Bread Man' lip gloss, YSL 'Touche Éclat' light, Maybelline 'The Colossal Volume Express' black, Helena Rubinsteinborste, Ruby & Millie Eye Brush (short), ögonfransböjare, Dermablend 'Cover Cream' pale ivory, Bourjois multi shimmer eye shadow 'Praline Rosé', Bourjois multi shimmer eye shadow 'Sable Nacré', Benefit 'Dandelion' och Boots No7 'Natural Blush' number 10 Soft Damson.



Den enda plattången som kommer nära mitt hår (och den enda som funkar om jag ska vara ärlig): 'ghd' Slimline, 'mop' Glisten (för lite glans) och den bästa borsten i hela världen: 'mop' Vent Brush.

What a Difference a Day Makes

Da var det Tor. Jag maste sluta skriva dagar med stora bokstaver (kommer att ta tid). Let's start again...

Da var det torsdag igen. Torsdagar ar min shoppingdag. Och da pratar vi inte om klader; utan mat. Jag ska forsoka ta lite bilder med mobilen fran Morisson's senare idag. Engelska "supermarkets" ar ju lite som de amerikanska. Inte tio varianter av flingor utan hundratio, inte sju varianter med toapapper utan nittiosju. Det ar notoriskt svart att fota dock (dom har sakerhetskameror overallt) med jag ska forsoka.

Jag far val spela dum turist, eller nat; nagot som jag blivit ganska bra pa faktiskt. Jag kommer speciellt ihag en gang da jag och David hade parkerat pa "double yellow"; han skulle in och hamta sin medicin och hittade ingen parkering sa han stallde sig pa det dubbelrandiga (har ingen aning om vad det heter pa svenska). Och dar kommer han..."Trafikpolisen Nummer Ett" (han ar ett totalt arsele (later battre pa engelska: he's a total arse)) och ökand i byn. "What's this parking enade of then Mrs.?", jag svarade: "Aj diddent parrk itt. Mai bojfrend didd." Och sen sade jag nagot pa svenska, bara for att krangla till det for honom. Eftersom vi, dessutom, har i en Volvo V40 (som vi dopt till Viktor och som ar full med svenskrelaterade klistermarken) sa ruskade han pa huvudet, hånlog och vandrade vidare.

Idag ar det, rent ut sagt, skitvader. Eller "typiskt englandsvader". Det regnar och blaser som faan. Visse ni forresten att det finns olika sorters regn? Engelsmannen har en otrolig formaga att beskriva regn. Idag ar det "horizontal rain". Sen har vi "wet (!) rain", "dry (!!) rain", cold rain, "wintery rain", "summer rain", "lazy rain", "icy rain", "persistant rain" och, sist men inte minst, "stormy rain". Wet rain ar det dar fina regnet som knappt syns men som man blir sa blot av, dry rain har jag inte lyckats fnula ut an eftersom jag forfarande inte har lyckats med att vara ute i ett regn som gjort mig torr (...), wintery rain ar helt enkelt snoblandat, summer rain ar nar det luktar sadar gott om asfalten efter att det har regnat, lazy rain ar da det regnar men anda inte (?), icy rain ar da det regnar is (det gor ont kan jag informera om), persistant rain ar da det aldrig vill sluta och stormy rain ar da det regnar stora regndroppar och blaser kuling. Sa har vi da dagens regn: horizontal rain som betyder att regnet "står" horisontellt. Da har vi klarat av den lektionen. Visst kanner man sig "rikare" pa nat satt? (Hahahahaha.)


"Window rain"?

Naglar (igen)

Det kan tankas ytligt, men efter att ha varit nagelbitare tills 32-ars ålder så är det en "Big Deal" att ha långa naglar.

Jag haller dom långa och, framfor allt, starka med O.P.I. produkter. Jag tror att man kan fa tag pa dom i Sverige. Om inte sa kan man kopa här.

Nagra "måsten" ar "Nail Envy" och "Avoplex" och sen ar det ju ganska juste med ett under och ett overlack. Sist men inte minst: nagelfil. Jag fick precis (idag faktiskt) hem en kristallnagelfil. Den "dör" aldrig.


Top Coat, Base Coat, Nail Envy, Avoplex och Crystal File



Inte illa for en gammal nagelbitare


Jag kommer att sakna "The Howsham Massive"

Mitt skrivbord gynnar mot ett utav vara fonster som pekar mot framsidan av huset. Pa framsidan har vi en ratt stor platt med gras och for att det inte skulle se sa tomt ut sa parkerade jag dar ett par fagelbord. Forra vintern var inte lika kall som denna har varit (och fortfarande ar) sa det blev inte sa mycket fagelskadande, men i ar har det varit massvis. David borjade kalla dom "The Howsham Massive" efter som, 1) vi bor i Howsham, och, 2) klungan av faglar ar just "massive". Jag matar allt fran domherrar, blasparvar och gulsparvar till skogsduvor och orrar. Alla ar valkomna.

Det har varit kallt som satan i natt igen. Minus tre pa den Engelska landsbygden ar inte att leka med ska ni veta. For har vi minus tre over natten sa lovar jag att det ar plus fem i koket nar vi kliver upp. Jag ljuger inte. En morgon nar vi vaknade sa var vi tvugna att skrapa fonsterrutorna i koket for att kunna se ut. Skrapa. Pa insidan. (Jag horde just hur sjukt det later.) Kanske ar det just darfor som manga aldre faktiskt fryser ihjal just nu och kanske ar det just darfor som vi kanner att "not another winter".

Pa riksnyheterna sa pratade man om det har pa TV:n harom kvallen. Dom hade invervjuvat en kvinna pa 57 ar som helt enkelt sade att "I'm beginning to think that I'll have to choose whether to eat or be warm next month". (Overstattning till min mamma (♥): "Nasta manad far jag nog ta beslutet om jag ska ata eller vara varm.") Det ar svart, kanake, att forsta att England ser ut sa har 2009. Speciellt om man inte bor har. Jag har nu bott har sa pass lange att jag har borjat se hur och varfor det ar pa det har sattet. Visst, man kan ju orda fram och tillbaka om det for till syvene (stavas det sa?) och sist sa handlar det ju om ens politiska asikter, men inte ska val manniskor behova valja om dom vill vara varma eller om dom vill ata? Det tror jag alla haller med om, oavsatt politisk overtygning. Eller?

Allt for lange har politiker och makthavare gravt ner sina huvuden i sanden. I England gor dom det fortfarande. Jag vet inte om ni har sett hur det ser ut i det engelska parlamentet? Dar star dom i alla fall och debatterar och levererar ut sina forslag. Dom verkar aldrig komma sarskilt langt dock eftersom alla forst maste hanskratta och hackla ditt forslag. Det verkar vara det allra viktigaste. Varfor, varfor, kan inga komma overrens om hur man ska hjalpa manniskor som maste valja om dom ska frysa eller om dom ska vara hungriga? Det kan val inte vara sa javla svart.

Den 57-ariga kvinnan i fraga, har jobbat (och jobbar fortfarande) i hela sitt vuxna liv men kan fortfarande inte betala sin varmerakning (el, gas eller kol; kommer inte ihag vad det var). Hon trodde dessutom att hennes dagar pa sitt nuvarande arbete, var raknade eftersom nedskarningar har borjat. Och da, mina vanner, ar det inte som i Sverige: forst in, sist ut. Nej har galler det att vara man, 27 ar och barn (och flick)-los for att komma overst pa listan. Margaret Thatcher sag till att avskaffa de flesta facken under borjan pa 80-talet, sa ingen hjalp finns att hamta darifran heller. (Jo visst, det finns fackforeningar, men vad jag menar ar att dom har ingen makt; over huvud taget.)

Sa 2009-ars England sa ser det alltsa ut sahar: folket ar helt beroende av vad en grupp hycklare haller pa med nere i Westminister, unga flickor drommer sig ur misaren och vill inget annat an att gifta sig med en fotbollsspelare, unga män har tappat verklighetsbegrappen och har ihjal varandra med knivar, fler och fler manniskor dor i sina egna hem under vintern (beroende pa kyla eller rån), dom fattiga haller pa att bli fattigare, dom rika blir allt rikare och grannens 11-arig ar alkoholist (eller gravid; vilket som). Det borjar tamejfan att se ut som 1800-talet igen.

"Meanwhile my Robin's are eating up all the bird food". I need to go. (mamma (♥): Under tiden ater mina domherrar upp all fagelmat. Jag maste ga.)

Ps. Min kära moster Mari (puss till dig ♥) påminde mig om vad min morfar brukade saga: England ar ett U-land. Åh, sa rätt han hade.


Utsikt fran dar jag sitter ~ "The Howsham Massive's Eatery"



Kallt väder + soluppgång = dimma ~ Ganska vackert faktiskt


Hobbs Boots

Jag ar alldeles overlycklig! Har precis ropat hem ett par Hobbs (Marilyn Anselm Design) boots pa eBay. Dom kostar 2000 spann nya och jag fick dom for 460! Visst, dom ar begagnade men eftersom dom ar av läder sa blir dom bara battre och battre...HURRA!


Snygga va!? Du...dom ar MINA :o)

iPod Touch

Jag ska skaffa mig en iPod Touch. Nar vi flyttar kan jag inte ha med mig hela min CD-samling; den skulle ta upp tre resvaskor, sa den sjalvklara utvecklingen ar ju att ladda ner all musik pa min dator och sen ladda over (det jag vill lyssna pa) till en Mp3-spelare. Vad hande med gamla goa vinyler.

 For att kunna ha rad med denna lyxapparat sa maste jag salja en del grejer som ligger och "skräpar". Bland annat mina (äskade) Nintendo Gamecubespel. Inte nog med att jag verkligen tycker om att spela dom, jag ar helt ovretygad att jag skulle kunna muta mina tva systersoner med bade ett och annat om dom hade kunnat komma hem till moster och spela Gamecube. Nåväl.

Jag beslot mig for att borja med de spelen som ar varda nagot. Sen fotade jag vart och ett och satte up dom pa eBay for "Buy It Now's" (Köp Det Nu). Sa har blev det:

Sims 2 Pets: £8.49
Theme Park Adventure: £2.99
Pikmin: £9.99
Starfox Adventures: £9.99
Harvest Moon: £9.99
Animal Crossing: £24.99
Luigi's Mansion: £8.99

Sonic Heroes: £6.99
Warioware: £9.99
Super Mario Sunshine: £9.99

(Dom overstrukna ar sålda.)

Jag har aldrig agt ett kreditkort vilket innebar att jag inte har kreditkortsskulder. David har dessutom lart mig att man koper (eller investerar, som han sager) i vissa saker nar man hittar dom billigt (pa loppis t.ex.). Sen nar man vill kopa nagot som kostar en slant, sa saljer man saker som man redan har. Och eBay ar ju perfekt till detta. Jag har en kansla av att jag kommer att bli en flitig anvandare av Tradera nar jag kommer hem.

Nu ska jag ga och hanga tvatt. Det ser ut att bli en ljuvlig dag idag med sol och 8 plusgrader sa min tvatt kommer inte bara att lukta fruktansvart gott, utan aven att torka pa fem röda!


Saldes i morse for £24.99 (cirka 300 kronor) till Australien

Dagen 'D'

Igar var en jobbig dag. Jag har kant mig lite deppig de senaste tre veckorna men igar morse sa sprack fasaden. Just nu ser det ut som jag kommer att stanna i Stockholm efter min 40-ars dag (8 mars) och om inget annat intraffar sa kommer jag att efter (nastan) 11 ar lamna England.

Det blir jobbgt for David (puss) eftersom han kommer att stanna kvar har i nagra manader och avsluta allt som maste avslutas. Det ar dock battre att jag flyttar forst sa jag kan fixa med jobb och arbete. Jag har ett par jobb pa gang och lagenhet kommer inte att bli for svart. Jag kommer att bo med mamma till att borja med (vi ar ju bastisar sa det kommer att ga jattebra och bli skitkul) och sen, nar David ar pa gang, sa flyttar vi till eget.

Det kanns overkligt pa nagot satt och, pa ett annat satt sa ar det svart att fatta att jag inte langre kommer att kalla England for "hemma". Having said this, sa har jag val aldrig riktigt kallat det for hemma. Nar jag aker till Sverige sager jag alltid att jag ska aka hem.

Jag kommer att sakna BBC Radio2 sa mycket...Lyssnar just nu pa "Drivetime with Chris Evans". Han kan vara alldeles tokrolig ibland, men man kan ju alltid lyssna pa natet.

Nej, nu ska jag inte sitta och skriva langre for jag har ju den dar deklarationen att avklara.

Hors i morgon ♥


Sommar, sommar, sommar (2006, om jag kommer ihåg rätt)

Vantar

Ursakta for dalig uppdatering. Igar var det fullt upp med jobb och idag ar det deklaration som galler. Jag masta borja med den idag annars sa ar det kort.

Fick ett mejl av min moster igar. Hon ar helt enkelt varldens basta Gudmor. Dessutom kan hon sticka som ingen annan. Kolla bara pa de har vantarna som hon "slangt ihop" pa en vecka (eller sa).


Maris självdesignade 'Blåsippor' - Skitfina alltså

Medans jag kommer ihag...

Det klart basta man kan anvanda om man har torra nagelband (och i sin tur sproda naglar). Har just applicerat och det luktar gudomligt. Det funkar verkligen ocksa.


OPI 'Avoplex'  Nail & Cuticle Replenishing Oil

Bak

Visst, jag skulle ju deklarera...Jag fick lust med att baka istallet. Sa nu har jag bakat Vanilla Hearts och Scones. Sconsen ska jag servera lite senare ikvall med vispad gradde och sylt. Det ar mumma det.

Om du vill ha receptet sa sag bara till.


Ingredienser till Vanilla Hearts (jag hittade en hjartformad form sa smaningom)


Vanilla Hearts ~ Innan servering sa kan man stro over lite socker


Ingredienser till Scones


Fardiga Scones ~ Innan man serverar dessa sa skar man dom mitt itu och lagger sylt (valfri, men jodgubbssylt ar det klassiska) och vispad gradde pa bottenhalvan

Tack

Forst och framst sa vill jag tacka Karolina och Emma for att dom hoppat in pa min blogg och lamnat fina kommentarer; Tack :o) Det ar verkligen jatteuppskattat. Hoppas ni kommer tillbaka.


Idag sa maste jag borja med deklarationen. Det ar ett grymt previlgie att jobba at/for sig sjalv men pappersarbete ar ingen hojdare. For att slippa betala en avgift pa £100 (ungefar 1200 kronor)  for en "for sent inlamnad deklaration" sa maste den vara inlamnad den 31 januari. Sa det ar bara att satta igang.


Jag har lite papper att ga igenom idag


Vinterraddare

Den engelska vintern ar fruktansvard for hy, hår och naglar. Inte nog med att det ar mestadels fuktigt utomhus; det ar det samma inomhus. Man kan inte vinna liksom. Den har vintern har varit speciellt "svar" for mig. Kanske ar det for att jag borjar bli gammal (40 i mars) och min hud har borjat att inse det eller sa ar det for att det har varit den kallaste vintern har pa aratal?

Hur-som-helst sa har jag tva favoritkramer som jag inte klarar mig utan. Pure Coconut Oil ar 100% akta kokosnot och kommer i en stel massa. Den smalter dock vick kroppstemperatur. Luktar himmelskt. Den anvander jag over hela kroppen (utom ansiktet) och aven i haret for en djup inpackning (over natten). 

Den andra koper man fran Boots. Boots ar som Kick's men dom saljer aven sina egna tva marken; Boots och No7. Jag laste om Aqueous Cream i Aftonbladet harom veckan dar den fick valdigt bra betyg. Jag skulle huruvida inte rekommendera att ha den i ansiktet. Som hand, och fotkram ar den suveran dock.

Nueva kan man inte kopa i England; den skickar mamma over ♥ Utan den ar det liksom kort.


Pure Coconut Oil fran Holland & Barrett (halsokostaffar) ~ Cirka 100 kronor for 450 gram


Aqueous Cream fran Boots ~ Cirka 40 kronor for 500 gram



♥ ♥ ♥ Livraddaren nummer ett egentligen ♥ ♥ ♥

Brasa

Ska precis satta mig ner i soffan efter dagens arbete (jag arbetar fran hemmet och med vad ska jag beratta senare), men innan jag bankar mig ska jag gora iordning en brasa. Ikvall blir det nog lite mys med rakmacka och ett glas vin. Antingen blir det ett avsnitt (eller tre) av 24 fran vart boxset eller sa blir det TV:n.

I morgon ska jag borja med deklarationen *suck* Den maste vara inlamnad den 31 januari (over internet) sa det ar nog dags att borja nu...

Hors i morgon ♥


En harlig bild pa Dave Grohl (Foo Fighters)

Sverige mot England ~ Kampen kan borja

~ Den har for-och-nackdelslistan ska hjalpa mig pa vag till Sverige igen. Varje gang jag kommer pa for respektive nackdelar med vardera land sa kommer den att fyllas i ~


Fördelar med Sverige:  
Min alskade familj
Renligheten
Maten
Alla arstider
Kollektivtrafiken i Stockholm
Utbildningsmojligheterna


Fördelar med England:

NHS; National Health Service
Musiken
Att man sager PLEASE och THANK YOU
Humorn



Nackdelar med Sverige: 
Den nuvarande regeringen



Nackdelar med England:
Har kan en manniska do ibland sina sopor i sin ensamhet i ett bostadsomrade och ingen reagera
Maten - Fet och oinspirerad
Fuktigheten
Amerikaniserandet
Kollektivtrafiken (ett stort javla skamt)
Utseendefixeringen


Antligen dags for lunch

Dagens:

2 ptk snabbnudlar
Rester fran gardagens Quorn Bolognese
Ett glas vatten
En Activia 'Intensely Creamy' yoghurt (bra for magen)

Bestick, glas och skål fran IKEA Leeds.



Kings of Leon

Den har CD:n lyssnar jag mycket pa for narvarande. Asbra alltsa.


Kings of Leon "Only By the Night"

For kallt for Hyacinter

Inhandlade tva Hyacinter ett par veckor innan Julhelgen men dom har fortfarande inte slagit ut. Fick aven tva Hyacintlokar av Davids mamma (fina i glasflaskor tycker jag) och dom har nu statt dar i fem dar. Rotterna har borjat vaxa men jag tror inte att dom kommer att blomma. Det ar, helt enkelt, for kallt i koket.


Kolla in imman pa fonstret ~ Kallt inne, kallt ute och sen nar man smaller pa "Corcho" sa rinner det vatten ner pa fonsterbradorna ~ Sista vintern i England


Fina glasflaskor tycker jag ~ Antligen en bra "svarmor"

It's like the fucking Baltics

David har bara varit i Sverige tre ganger. Forsta gangen var i februari 2007 och det var svinkallt (med en engelsmans matt matta). Under natterna sa krop det ner till minus 18-20, det snoade nastan varje morgon och sen klarnade det och blev minus 10-15 pa eftermiddagen.

Jag kommer speciellt ihag en eftermiddag da vi atit lunch i Ostermalshallen. Da vi stod utanfor med varsin cigarett fragade jag vart vi skulle ga nu. Jag fick inget svar men trodde bara att han inte hade hort mig genom sin yllemossa. Jag stod och tittade ner mot Nybrogatan pa det underbara (laga) solskenet medans manniskor stressade forbi och tankte att nog ar det lyx med semester mitt i februari manad. Da, efter en fem minuter efter att ha stallt min fraga, vande jag mig om och fick se David staende pa samma lilla platt han statt pa sedan vi kom ut. Han blinkade inte ens. Sa jag gick fram och forsokte fa kontakt. "D a v i d . S h a l l  w e  w a l k  t o w a r d s  c i t y ?" Han borjade langsamt att sanka (han ar 190 lang och jag ar 163) blicken och vi lyckades, om an for ett ogonblick, fa kontakt. "I am so cold", sade han. "I can't move and I think my brain's frozen". "What?", tankte jag for mig sjalv. "Bea, can we go back to your mum's please?". Sa vi akte hem till mamma.

Till min forskrackelse kom jag senare pa att vi glomt att inhandla langkalsonger (nagot som inte existerar i England) at David. Sa nasta morgon gjorde vi ett avhopp pa tunnelbanan, steg av vid Globen och gick och kopte termolangkalsonger. Han blev en ny manniska efter det och den eftermiddagen spenderade vi vid Strommen. Vi hade tagit med oss lite brod och mitt upp i matningen av svanar sa sade David "It's like the fucking Baltics". "David", svarade jag, "it is the fucking Baltics".

Jag trodde, arligt talat, aldrig att David ens skulle overvaga att komma tillbaka nagon mer vinter. Men nu vill han flytta dit. Jag tror att skillnaden ar att efter att ha frusit som en gris (i hans fall) en hel eftermiddag, sa kommer man hem till ett varmt hem. Man behover inte behalla ytterkladerna pa medans man satter igang gasvarmare och eldspis. Man behover inte dricka tre muggar med thé for att tina upp. Man kan, i regel, bara slanga av sig kladerna pa hallgolvet (de flesta hus jag har bott i i England har inte ens en hall) och rusa in och ata tre semlor (I Davids fall).

Det kanns som om allt har ar ett enda langt jobb. Fran det att man gar upp pa morgonen tills dess att man gar och lagger sig. Visst, vi bor pa landet och har helt underbara vyer och grannar, men det ar sa in i helvete kallt. Mellan november och februari (vilket inte ar en sa lang vinter med skandinaviska matt matta) haller vi konstant pa med var eldstad, elektriska element och gasflaskor. Det ar en oandlig fight och en som vi haller pa att forlora.


Vi har fyra av dessa elektriska element ~ Utan dem blev tvatten inte torr ~ Men det kostar...Vi betalar 1000 kronor i manaden i elavgift under vintern


Gas fran Norge (?) ~ 320 kronor per flaska ~ Vi koper val en fyra i manaden


Var basta van "Corcho" ~ Vi tander oftast tre paneler nar vi kommer hem men sanker sedan till en eftersom vi annars far byta gasflaska tva ganger i veckan


60 kronor per pase och racker i cirka tva kvallar ~ Veden ar nedskuren fran trapallar


Visst, en eldstad later ju romantiskt, men nar man maste elda for att halla sig varm sa forlorar den liksom mysfaktorn

Stockholm eller North Lincolnshire

Den 3 juli i ar sa har jag varit bosatt i England i 11 ar. Det betyder att jag, pa manga satt, inte kanner mig svensk langre, men det bedyder ocksa att jag, pa andra satt, kanner mig mer svensk an jag gjorde innan jag akte. Det ar konstigt det dar.

Jag maste ha velat fram och tillbaka ett  100-tals ganger om jag ska flytta tillbaka eller inte. Det verkar som om det ar bestamt nu i alla fall. David (min sambo) sade till mig harom kvallen att "I can't stay here another winter". Och jag maste halla med. Det ar for narvarande tre plusgrader ute och tio grader nere i koket aftersom det ar sa daligt isolerat. Det ar mogelskador i varje rum pa overvaningen och sa fort det blaser en nordlig vind sa kan man torka haret genom att sta nast intill ytterdorren.

Jag alskar bade Sverige och England. Det finns manga likheter men ocksa oerhorda skillnader; fler an vad man kan tro. Skulle du hamna pa sjukhus har sa kommer du nog att fa sova i en sang fran andra varldskriget medan Sverige, nog, har den i sarklass basta sjukvarden i hela varlden. Jag vet att det kanske inte verkar som det nar man bor mitt uppi det, men jag lovar; sa ar det. Visst, sjukvarden har ar ocksa bra och man behover inte betala for att ga till Vardcentralen. Har betalar alla "NHS". Det star for Nation Health Service och funkar som en slags skatt. Sa utover din "vanliga" skatt sa betalar alla sarskillt till sjukvarden. Den ar, till skillnad fran inkomstskatten, beraknad over hur mycket du tjanar. Jag tror att min ligger pa cirka 150 kronor i manaden. Det kan ju tyckas mycket men da behover jag, som sagt, inte betala ett enda ore nar jag uppsoker vare sig sjukhus eller Vardcentral. Dessutom ar all receptbelagd medicin billigare. Runt 70 kronor styck.

Det det handlar om, och det som jag, mestadels, opponerar mig om, ar kvaliten och renligheten. Sverige ar rent, trevligt och bekvamt medans England ar skitigt, inte sa himla trevligt och valdigt obekvamt. Engelsmannen sjalva ar fantastiska men nagon livskvalitet existerar inte. Om du nu inte ar ekonomiskt oberoende forstas. Och det ar det inte manga, av de 60 (drygt) miljoner manniskor, som ar.

Sa idag borjar det da alltsa...Min resa tillbaka till Sverige och Stockholm.


Room with a view ~ Utsikt fran koksfonstret

RSS 2.0