Friday Feeling

Är den inte så jävla bra?


Prefab Sprout "Cars & Girls"

Davids Svenska Is Getting Better


Dessa magnetord från Granit kommer verkligen till nytta i svensklektionerna ~ Mycket Godkänt

Italienskt Tema

Sitter just nu och äter min (väldigit sena) lunch

 
Färsk pasta med tomat och Mascarponeost ~ Gott som satan!

Till middag ska vi ata:


Till denna pizza (cirka halva var) serverar jag alltid en hemmagjord sallad (isberg, tomater, gurka, tomater och röd lök), coalslaw och rödbetor (kubade) i vinäger

Till efterratt ater vi:


Jättegod vaniljglass och hjortronsylt (inhandlat pa IKEA Leeds) ~ I England kallas hjortron för cloudberries (molnbär); fint namn va?


Ha en jättefin fredagskväll; det ska vi ha


Lektion i Engelska

Jag beslutade mig for att skriva pa engelska ocksa. Det kanske ar lite overpret....(JAG KAN INTE STAVA PA  SVENSKA LANGRE). Overpretentiost? Over pretensious. Hahaha. Hur som helst ga hit for att lasa.

Farlat, forresten, for dalig uppdatering (igen) men jag tycker att det ar viktigare (och mer intressant) om jag har nagot att skriva om an att det bara kommer en massa blaj. Eller?

Jag och David aker till Stoke (On-Trent) den 6/3 och kommer inte hem forran den 9/3. Eftersom jag fyller 40 den 8/3 sa kommer min fodelsedag att spenderas saljandes gamla videospel. Kanske inte allas val, men vi kommer att ha skitkul. OCH det ska bli SA SKONT att inte behova laga mat eller diska. David kan inte steka ett agg aven om hans liv hangde pa en trad. Igarkvall satt han och at en klementin. Naval, han forsokte i alla fall. Den var full med karnor och han ville inte fa in dom i minnen (med risk for att tugga pa dom...hahaha). Jag har visat honom ett trick for att ta bort dom: man biter av en liten bit mitt pa klyftan och bryter den mitt itu. Sen kan man pillra bort alla karnor. Det ar bara det, att nar om inte ar van att hantera mat sa tycker man att det ar lite "ackligt" att ens ta i mat. Davids ansikte sag, darfor, ut som en sjuaring som fatt nagot pa handerna som inte gillades. Hahaha...Vad jag garvade :o)


Min älskade Östen ~ Köptes på PUB i Stockholm 1974 (tror jag)

Tack Kenza




Tack Kenza for att du tipsade mig om Picasa

21:a februari i bilder

Just tagna bilder utanfor skjulet.



Davids föräldrars katt Mickey ~ Så söt ♥


   
Krokusar redan uppe


   



Jag älskar den här katten ♥

Saturday

Jag fick en respons till min layout i morse - Tack "k" :o) Jag har andrat lite nu men jag tror att det typsnitt som jag har valt funkar pa vissa datorer men pa andra sa funkar det inte. Kanska var det darfor det sag lite konstigt ut. Det beror helt och hallet pa hur pass ny dator du har och om Word har det typsnittet i sig. (Tror jag i alla fall!)

Idag ar det vårligt uta. Sa himla harligt alltsa. Jag tror att det ar den enda tiden pa aret som min mamma skuller vilja vara i England eftersom våren kommer sa mycket tidigare har. Det ar en 12-14 grader varmt just nu och solen forsoker att kika fram mellan de, valdigt, tunna molnen. Asskont!

David har varit ledig den har veckan (half term/Sportlov) sa han har plockat i skjulet varje dag. Det ser helt annorlunda ut nu nar allt har en plats och alla papplador ar borta. Jag fullkomligt HATAR papplador. Anledningen till det ar att jag har flyttat sa manga ganger (cirka 50) och ar less pa att se dom. Sa fort jag ser dom sa kanns det som det ar flyttning pa gang. Usch.

Nu ska jag ga och ta en cigg.

Feedback

Kanske nu kan ge mig lite asikter om hur det ser ut? Ar det bra? Battre? Samre? Ar det nagot jag ska andra?

Design

Jag haller pa att fnula ut en ny design till bloggen...Ha talamod sa kommer det snart att se bra ut :o)


Jobba, jobba, jobba

Sondag och jobb som vanligt. Vi har fullt upp for narvarande och mitt i allt ihop sa ska jag borja nagra auktioner pa eBay idag. Denna vecka handlar det om Commodore 64 disketter.

Vi akte till Tesco Extra igar kvall och lyxhandlade lite (as you do!). Jag har tranat efter en ny CD i ett tag och igar kopte jag den. Keane "Perfect Symmetry" pryder nu min CD-samling. Den ar vansinnigt bra och jag har redan spelat den tre ganger nu pa morgonen.

Sa, medans jag jobbar pa; har ar den forsta singeln fran detta album: "Spiralling". Ha de!


I <3 You

Från en gammal syntare så kommer här ett svart hjärta och en låt som inte är från Celine Dion




Simple Minds "Love Song" - Ha en bra dag ♥

Addiction

Maste tyvarr kopas direkt fran USA eftersom dom kommer darifran...Men det ar der vart! GUD sa gott! Jag tuggar nog upp tva paket om da'n! Fick precis hem 40 paket och nu har jag en rod tunga. Hahahaha!


Wrigley's "Big Red" tuggummi ~ Smakar kanel ~ UNDERBART ♥

I drive MYSELF crazy

Nej, nu har jag suttit framfor datan i over tre timmar. Jag har inte astakommit (hur stavas det egentligen?) ett javla skit pa hela dan. Jo, jag har tvattat (och hangt) tva maskiner, atit tva skivor rostat brod, druckit en stor kopp med thé och ett glas med juice. Jag har, dessutom, atit en halv pase med cashewnotter och rokt fem cigaretter.

Vad jag skulle ha gjort var detta: dammsugit, stadat toaletten, lagt upp ett 30-tal auktioner pa eBay, bakat nagot gott till kvallen och tagit mig ett bad. Varfor blir det alltid pa det har sattet? Nu ar klockan snart 14 och jag kanner mig trottare an vad jag var nar jag klev upp i morse.

Usch pa mig. Jag behover lite musik for att komma igang kanner jag.


Fine Young Cannibals "She Drives Me Crazy"

Birkenstock

Alla som kanner mig vet att jag inte kan overleva en sommar utan att ha bekvama skor. Mina fotter svaller och har ont nar det ar varmt sa det har alltid varit alldeles omojligt att strutta omkring i hoga sandaler eller sma (tranga) sandaletter. Nej, tacka vet jag REJALA skor. Kvinnligt? Hahahahaha! Hellre har jag rejalt pa fotterna an att tanaglar trillar av for att man har for tranga skor eller att man far sadana problem med sin "Halgus Valgus" (som min mormor sade) att man blir tvungen att operera bort delar av den.

Jag tycker att det ar fullkomligt galet att ga omkring och lida for att man ska vara fin pa fotterna. Visst, det kan ju kanske vara kul att kanna sig fin nar man gar ut pa kvallen, eller om man ska bort nagonstans. Men under dagarna?

De har sandalerna heter Tatami och ar gjorda av Birkenstock. Modellen heter San Diego. Dom kopte jag igar morse pa eBay (UK) och betalade 420:- for. Och nu ar dom hemma hos mig. Sa enkelt ar det :o)



♥ LOVE YOUR FEET; WEAR BIRKENSTOCK ♥

Hej Mitt Vinterland

Sa har sag det ut hos oss i torsdags eftermiddag. Det kom 10cm med sno mellan klockan 14 och klockan 19. Det kandes som jag var tillbaka i Angermanland under bilfarden hem fran skjulet till huset eftersom snon hade lagt sig pa bilvagen. Det ar namligen inte sa vanligt har i England.

Nar vi kom hem var det dags att sagga igang vedspisen och dricka en kopp choklad. Gott som fan.





        



Valorie Volvo



Vårt proppfulla garage ~ Och så David förstås ♥

Music For the Soul

Torsdags spellista.


Zero 7 "In the Waiting Line"


Morcheeba "The Sea"


Lloyd Cole & the Commotions "Jennifer She Said"


Massive Attack "Protection"


Ha en bra dag  ♥

God Bless Nintendo; We can eat for another week

Star just nu och packar efter helgens tokforsaljning. Jag tror att vi drog in over 10,000:- pa gamla videospel. Naja, dom ar ju inte gamla till utseendet da 95% av det vi saljer fortfarande at nytt, men spelen har "statt" i 25 ar.

Efter den har helgen sa undrar, bade D och jag, hur det ar med den har pengakrisen egentligen. Den har veckan har vi fatt hora att det ar en DEPRESSION har i UK. Ar vi verkligen inne i en depression nar en nygammal Super Nintendobox (UTAN SPEL OCH/ELLER INSTRUKTIONER) saljs for over 500:-? Ar det verkligen sa att Spaniens arbetsloshet ar pa vag mot 20% nar 16 Amstrad CPC-spel saljs for 6,500:-?

  
Dessa tre sådes till ett värde av 1,600:-

Efter helgens Marlowbesok sa ar det nu (propp)fullt i skjulet, garaget (hemma) ar fullt och sa ar ocksa det lilla sovrummet. D har ledigt nasta vecka (Helf Term) och da ska vi fa iordning allt. I eftermiddag ska vi "signa" pa en 20ft (6 meter tror jag) lang container. Allt ska in dit sa smaningom och jag ska ta hem alla hyllor som ar i skjulet sa D far rum med mer arbetsbankar har inne (skjulet).

Vi ar pa vag till Sverige, men vi kan inte inte salja av dessa spel. Vi tjanar allt for mycker pa det och det vore valdigt korkat att lagga av. Sa vi saljer av allt detta och sen kommer vi till Sverige. Kommer inte att ta sa langt mamma ;o)

Nu ska jag packa fardigt. Kram ♥

Day & Night

Vi lamnade byn 07:15 och kom inte hem forran 00:30. Vi stupade i sang och klev inte upp forran vid nio. Det ar en enorm sovmorgon for oss. David har akt till skjulet for att borja lasta av allt och jag ska tvatta ett par maskiner och sen ta mig dit ner sjalv.

Usch vad jag ar trott och stel idag...





Panik


The Smiths "Panic"

Desicions, desicions...

Nu ser det i alla fall ut som om vi kommer att aka till Marlow i morgon bitti. Vi lamnar byn vid sextiden och kommer nog inte hem forran vid 20. Vi kommer att spendera hela sondagen med att avlasta skapbilen sa det kommer att bli en lang helg igen.

Ha en bra fredagskvall ♥



Hit ska vi i mars. Ska bli kul :o)


   
  
Så här såg det ut för två veckor sedan ~ Vi avslutade med kinamat

Lite av mina bilder

  
York Cathedral


  
En kall Juldag


  
Derwentwater, Lake District


 
Mälaren


 
Betty/Bettan



Commodore C64 Gold Version



The Red Arrows



Llandudno North Beach, Wales


 
Anglesey, Wales

To Marlow and back

Vi akte till Marlow for att hamta mer spel for tva veckor sedan. Igar fick vi enn mejl av killen vi "dealar" med. Vi maste aka ner igen. Den har helgen. Horde just pa radion att folk har stora svarigheter att ta sig till-och-fran Marlow for narvarande och att dom uppmanar alla att stanna inomhus. Vi ska aka i morgon bitti. Nog for att David ar en fantastisk bilforare (till-och-med min mamma har sagt det och hon ar mestadels livradd nar hon aker bil) men det ar alla andra idioter som man blir nervos av.

Flera ganger den har veckan har bade jag och David blivit farvanade over hur manga manniskor som riskerar vara (och sina egna) liv genom att valja att kora om. Och att kora om i byn dar vi bor, innebar en 80%-ig chans att kollidera med en traktor. Vagarna har ute ar dessutom inte sandade eller saltade speciellt ofta (det ar darfor inte vart fel att allt salt har tagit slut; las inlagget under detta) sa dom ar hala som fan.

Kom just pa att jag egentligen inte borde skriva det har inlagget eftersom min mamma laser bloggen. Hon kommer nu att bli skitnervos och uppmana oss att inte aka. Jag har mobilen med mig mamma. Jag uppdaterar varje halvtimme. David skulle forresten inte aka om han inte trodde att det var sakert.

Min resterande dag kommer nu att besta av att leka meteorolog (eller hur det nu stavas - jag har varit i England i nastan 11 ar, give me a fucking break). Jag ska studera vaglag och nederbord med storsta skicklighet (en utav kraven for att bli en komplett engelsman) och skicka SMS till David (som for ovrigt ligger under var V70 XC och byter bromsfotter) for uppdateringar.

Beslut kommer senare.

Torsdagen i bilder

Igar tog det oss 50 minuter att aka fran skjulet till Morrisons. Det tar normalt 10. Det kom ju lite sno igar och da blev det, som vantat, totalkaos i trafiken. Nu pa morgonen rapporterar dom aven att England haller pa att fa slut pa salt. Jag vet inte om jag ska skratta eller grata men "The General Secretary of the Salt Associasion" (jajjamensan, en sadan har val alla lander) var igar valdigt oroad over att det inte finns tillrackligt med salt for all vagar. Man undrar ibland hur detta land overlevde 2:a varldskriget.

Sa har sag i alla fall var formiddag ut. Klicka pa bilderna for att fa dem storre.


       
Brigg High Street, Davids buss, på väg ut ur Brigg, kö utanför Brigg, mina 11 år gamla skor inköpta i Sollefteå för 990:- (bra investering)

       
Jag, Morrisons, veckoinhandlingen, kontainrarna, jag och min allt för stora mössa


   
David tankar upp bussen (4300:-), på väg hem

Snow

Jo, det har ju kommit lite sno nu under morgonen ocksa. Stor betoning pa lite, men det kommer fortfarande att bli fullkomlingt kaos i trafiken. Har har man inga vinterdack sa det ar manga bilar som sladdar av pa hal is.

Ha en asbra dag ♥





     
Inte så mycket att hurra for kanske (med skandinaviska mått mätta), men det kommer att bli sladdigt värre

Skjulet

Gick upp vid kvart over sex i morse och foljde med David ner till skjulet. Han kor skolbarn till-och-fran en skola varje morgon och eftermiddag, sa han akte till "bussgaraget" vid sju. Jag sitter har inne och haller pa att forsoka att bli varm. Inget element star pa har under natten, men vi har ett elelement som vi satter pa nar vi kommer hit. Men det tar ungefar en timma innan man kanner nagon varme.

Idag ska vi aka och titta pa en kontainer. Inte sa intressant kanske, men vi har sa mycket spel (och det ar mer pa vag snart) som vi maste forvara nagonstans. Just nu (som kan ses fran nedanstaende bilder) sa ar det liksom overbefolkat har i skjulet och man kan inte jobba ordentligt har inne. David foreslog igar kvall att vi gor om lite. Eftersom han ar den som jobbar mest fran sitt skjul sa far han bestamma hur det ska se ut (jag jobbar ju mer hemifran). Sa vi ska ta bort alla bokhyllor och frakta hem dom dar jag kommer att ha jattenytta av dom. Vi hade en tanke att aka till IKEA och kopa fler, men pa det har viset sa kommer vi att spara dom pengarna. Jippi! Jag alskat att spara pengar!!

Just nu kan man faktiskt inte se nagra bokhyllor har inne eftersom det star en massa kartonger i vagen, men nar allt ar fraktat till var kontainer (som for ovrigt ar vattentat; vilket ar mer an vad man kan saga om vart hus...) sa kommer det att bli perfa har inne.

Nu ska jag satta igang att jobba lite. Har salt ett par spel over natten och de behover packas. Ett Nintendo Gamecubespel (Pikmin) och ett gammalt Amstradspel (Sidewalk). Allt till ett varde av 250:-. Inte illa :o)



Vår maskot ~ Det ar jag som har broderat "The Attic Bug" :o)


     
Såhär ser det ut i skjulet for närvarande


    
Och såhär


     
Här är elementet och en utav (de åtta) hyllorna

Jobb fardigt for idag :o)

Nu ar det fardigt for idag. Med jobb i alla fall. Tankte ga och ta mig en uppfriskande dusch nu och sen borja med middagen. Orange paprika med Quornfarsfyllning och till det hemmagjort potatismos och kokt broccoli. Gott som satan!

Om du vill kolla pa min eBay sa behover du bara klicka till sidan har dar det star MITT JOBB :o)

   
Nagra av de spelen som ligger ute pa eBay just nu (klicka for storre bild)



Varan logo till websidan

Peanut butter on toast

Det har varit otroligt hektiskt sedan jag skrev sist.

Jag fick deklarationen avklarad (i sista minuten som vanligt) och allt ser bra ut. David har betalat den skatt vi ar skyldiga sa nu kan vi lamna detta bakom oss for det har aret.

Vi koper och saljer videospel (jag tror inte att jag klargjort detta tidigare). Det ror sig om Sinclair ZX Spectrum (+, +2, +3, 81), Commodore (Amiga, 16 & 64), Atari (48k, 78k and ST), BBC (Micro, Master & B), Amstrad (CPC & PCW),  Dragon 32, Oric 1, Sega (Megadrive, Dreamcast & Saturn), Nintendo (i alla dess former), Sony Playstation (i alla dess former) och Microsoft (X-BOX). Har jag glomt nagot sa forlat mig. Det ar mycket att halla reda pa for en svensk. Jag har lankat alla orden till den engelska versionen av Wikipedia, sa om du ar intresserad gar det bra att klicka och lasa/titta pa bilder :o)

Det ar nog inte manga som aldrig har hort namnen Nintendo eller Playstation. Jag var lika dan for tva ar sedan. David har, sedan dess, lart mig det mesta som han vet. Jag har nog alltid varit intresserad av videospel (sedan jag och syster fick en varsin Game & Watch julen 1983 (eller 84). Intresset strackte sig dock inte langre an dit eftersom mitt musikintresse tog over, men jag har alltid velat spela mera. Det ar en ganska dyr hobby, sa som student ar det val inte det forsta man tanker pa att kopa. Nudlar, fiskpinnar, thé, cigaretter; jovisst. Sony PSOne, nej.

Idag ager jag en held del konsoller och annat smatt och gott. Jag ar lyckligt lottad eftersom jag har en pojkvan som skammer bort mig nagot kopiost. I stallet for blommor (eller lojliga Valentineskort...) sa kan han komma hem med ett nytt spel till min Nintendo DS. Var forsta Jul tillsammans kopte han mig en Sony PSP. Jag har aven en Nintendo Gamecube, en PS1 en PS2 (slimline) och en Nintendo Wii (forra arets julklapp). Jag spelar lange (och valdigt garna) pa alla.

Just nu haller jag pa att gora annonser pa eBay (UK) till en hel dros med Amstrad CPC-spel och Commodore 64-spel. Annonserna startas med 99p (cirka 12:-) och sen har man ingen aning om hur mycket spelet kommer att vara vart. Jag har salt en hel del kassett(!)varianter saljas for 550:-. Det kan, alltsa, vara ganska lukrativt. Men, det ar tidskravande och det ar darfor som jag gor detta pa heltid.

Jag jobbar mellan 7 och 18 pa mandagar nere i vart lager/kontor (det ar ett valisolerat skjul bakom Davids mammas hus), pa tisdagar och onsdagar jobbar jag hemmifran (cirka 12 timmar om dagen), torsdagar ar min stad-och-matshoppingdag och pa fredagar ar jag ledig. Lordagar jobbar vi pa ibland men oftast sa tar vi det lugnt. Denna lordag ska jag forsoka boka bord till var favoritrestaurang nere i byn. Det blir forstas "an Indian".

Nu ska jag precis ata en sen frulle och sen fortsatta jobba. Hors snart igen ♥


Stor kopp thé och nagra rostade mackor med jordnotssmor ~ Det ar faktiskt ganska nyttigt


RSS 2.0